Om oss

Vackert inbäddad i bokskog vid Åsljungasjöns strand ligger EFS-gården Åsljunga, knappt tio minuter från E4:an.

Den anrika gården byggdes 1932 och är idag en anläggning optimal för kurser, konferenser, läger och fester av olika karaktär i en avstressande och hemtrevlig atmosfär.
EFS-gården Åsljunga ägs av en gårdsförening och EFS i Sydsverige. EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på mission, ideella resurser och vardagskristendom.
I gårdens kyrksal och lägerkapell ges möglighet för gudstjänst, sång och musik, andakt och stillhet.

Gården har i alla år varit en inbjudande mötesplats för alla åldrar där vi själva arrangerar läger för barn, konfirmander, unga vuxna och familjer, temadagar som bibel– och semesterdagar och julfirande. Gården välkomnar även för en stor loppmarknad, gåsmiddagar, julmarknad och julbord.

Våra 155 bäddar sträcker sig från hotellstandard till lägerboende i flerbäddsrum med möjlighet till självhushåll för den som önskar. Våra kockar lagar mat från grunden med svenskt kött och serverar allt från husmanskost till festmiddagar i vår vackra matsal med utsikt över Åsljungasjön. Vi erbjuder även catering till vardag och fest.

Den sagolika omgivningen vid skog och sjö med närhet till Skåneleden bjuder på naturupplevelser i form av orientering, vandring, bad, kanotpaddling, fiske, svampplockning …

En fräsch, kristen gård med stora möjligheter i en underbar natur, kort och gott.

Kurs, konferens, läger

Flexibla miljöer med olika standard gör att vi kan skräddarsy paket just för ert arrangemang, oavsett om det gäller en endagskurs, en större konferens med övernattning eller ett läger. Vi har 150 bäddar i tre olika hus och konferensmöjligheter för upp till 125 personer. Våra konferenslokaler är utrustade med Wi-Fi och delvis hörslinga.

Dagskonferens
I priset ingår kaffe med smörgåsbulle, middag med sallad och dryck, dessert, eftermiddagsfika med kaka. Frukt, vatten och konferenslokal.
Pris: från 500 kr + moms

Dygnskonferens
I priset ingår logi i enkel- eller dubbelrum inklusive sänglinne/handdukar.
Servering, konferenslokal, frukt och vatten.
Pris: från 1275 kr + moms

Kontakta oss så hittar vi tillsammans möjligheter för era önskemål!

EFS-gården Åsljunga berikar både kropp och själ. Här finns en kreativ och avstressande miljö och naturupplevelser runt knuten året om.

Kök & catering

Våra kockar lagar mat från grunden med svenskt kött och serverar allt från husmanskost till festmiddagar Vår vacka matsal med utsikt över Åsljungasjön har plats för 110 personer.

Middag med salladsbuffé, dessert och kaffe, måltidsdryck.
Måndag – fredag     160 kr
Lördag – söndag     170 kr

Busslunch: Sallad, varmrätt, kaffe och kaka, inkl. lättöl och vatten.     160 kr

Festmenyer – 3 rätters från 500 kr

Vi erbjuder även catering till vardag och fest.

Förslag – minimiantal 12 pers.
EFS – brickan
Pastrami, rostbiff och kycklingklubba
5 sorters exotiska frukter (vad säsongen erbjuder)
Syltlök, sweetchili kräm och rostad lök
Välj mellan potatisgratäng, potatissallad eller pastasallad.

Tårta från 35 kr/pers.

Hämta cateringfolder 2023 här!

Omgivning & utflyktsmål

EFS-gården Åsljunga är tillgängligt och avskilt på samma gång. Med bara tio minuters bilfärd till E4:an, men med bokskog och natur alldeles intill husknuten.
I direkt anknytning till gården finns grillplatser, naturlekplats, beachvolley- och fotbollsplan och stora gräsytor. Från den egna bryggan vid huvudbyggnaden kan Åsljungasjön nyttjas för bad, fiske och kanotpaddling. Tvärs över sjön inom gångavstånd finns dessutom en större badplats med hopptorn.
Skogen bjuder förutom rofyllda gläntor även på bär- och svampplockning, djurliv och strövområden. Dessutom är det nära både till Skåneleden och till cykelleder.
Härifrån nås även mängder av utflyktsmål.

EFS-gården Åsljunga med dess omgivning upplevs bäst året om.