Om oss

Vackert inbäddad i bokskog vid Åsljungasjöns strand ligger EFS-gården Åsljunga, knappt tio minuter från E4:an.

Den anrika gården byggdes 1932 och är idag en anläggning optimal för kurser, konferenser, läger och fester av olika karaktär i en avstressande och hemtrevlig atmosfär.
EFS-gården Åsljunga ägs av en gårdsförening och EFS i Sydsverige. EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på mission, ideella resurser och vardagskristendom.
I gårdens kyrksal och lägerkapell ges möglighet för gudstjänst, sång och musik, andakt och stillhet.

Gården har i alla år varit en inbjudande mötesplats för alla åldrar där vi själva arrangerar läger för barn, konfirmander, unga vuxna och familjer, temadagar som bibel- och semesterdagar och julfirande. Gården välkomnar även för en stor loppmarknad, gåsmiddagar, julmarknad och julbord.

Våra 150 bäddar sträcker sig från hotellstandard till lägerboende i flerbäddsrum med möjlighet till självhushåll för den som önskar. Våra kockar lagar mat från grunden med svenskt kött och serverar allt från husmanskost till festmiddagar i vår vackra matsal med utsikt över Åsljungasjön. Vi erbjuder även catering till vardag och fest.

Den sagolika omgivningen vid skog och sjö med närhet till Skåneleden bjuder på naturupplevelser i form av orientering, vandring, bad, kanotpaddling, fiske, svampplockning …

En fräsch, kristen gård med stora möjligheter i en underbar natur, kort och gott.

Kurs, konferens, läger

Flexibla miljöer med olika standard gör att vi kan skräddarsy paket just för ert arrangemang, oavsett om det gäller en endagskurs, en större konferens med övernattning eller ett läger. Vi har 150 bäddar i tre olika hus och konferensmöjligheter för upp till 125 personer. En del av våra konferenslokaler är utrustade med wi-fi och hörslinga. Kontakta oss så hittar vi tillsammans möjligheter för era önskemål.

Dagskonferens
I priset ingår kaffe med smörgåsbulle, middag med dessert, fika med hembakad kaka. Frukt, vatten, godis och lokaler.
Pris: från 430 kr + moms

Dygnskonferens
I priset ingår logi i enkel- eller dubbelrum inkl. sänglinne,
servering, lokaler, frukt och vatten.
Pris: från 1125 kr + moms

Hämta flyern här!

EFS-gården Åsljunga berikar både kropp och själ. Här finns en kreativ och avstressande miljö och naturupplevelser runt knuten året om.

Kök & catering

Våra kockar lagar mat från grunden med svenskt kött och serverar allt från husmanskost till festmiddagar Vår vacka matsal med utsikt över Åsljungasjön har plats för 110 personer.

Middag med salladsbuffé, dessert och kaffe, måltidsdryck.
Måndag – fredag     140 kr
Lördag – söndag     150 kr

Busslunch: Sallad, varmrätt, kaffe och kaka, inkl. lättöl och vatten.     135 kr

Festmenyer – 3 rätters från 500 kr

Vi erbjuder även catering till vardag och fest.

Förslag – minimiantal 15 pers.
EFS – brickan
Pastrami, rostbiff och kycklingspett
5 sorters exotiska frukter (vad säsongen erbjuder)
Syltlök, sweetchili créme och rostad lök
Välj mellan potatisgratäng, potatissallad eller pastasallad.

Tårta från 29 kr/pers.

Hämta cateringfolder 2021 här!
Nu cateringfolder för 2022 kommer inom kort.

Omgivning & utflyktsmål

EFS-gården Åsljunga är tillgängligt och avskilt på samma gång. Med bara tio minuters bilfärd till E4:an, men med bokskog och natur alldeles intill husknuten.
I direkt anknytning till gården finns grillplatser, naturlekplats, beachvolley- och fotbollsplan och stora gräsytor. Från den egna bryggan vid huvudbyggnaden kan Åsljungasjön nyttjas för bad, fiske och kanotpaddling. Tvärs över sjön inom gångavstånd finns dessutom en större badplats med hopptorn.
Skogen bjuder förutom rofyllda gläntor även på bär- och svampplockning, djurliv och strövområden. Dessutom är det nära både till Skåneleden och till cykelleder.
Härifrån nås även mängder av utflyktsmål.

EFS-gården Åsljunga med dess omgivning upplevs bäst året om.