Hemtrevligt, mångsidigt
och naturnära
 

Vackert inbäddad i bokskog vid Åsljungasjöns strand ligger EFS-gården Åsljunga, knappt tio minuter från E4:an.

Den anrika gården byggdes 1932 och är idag en modern och flexibel anläggning, optimal för kurser, konferenser, läger och fester av olika karaktär i en avstressande och hemtrevlig atmosfär. EFS-gården Åsljunga ägs av en gårdsförening och EFS i Sydsverige. EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på mission, ideella resurser och vardagskristendom. I gårdens kyrksal och lägerkapell ges möglighet för gudstjänst, andakt och stillhet för det andliga samtalet.

Gården har i alla år varit en inbjudande mötesplats för alla åldrar där vi själva arrangerar läger för barn, konfirmander och unga vuxna, temahelger som bibeldagar, församlingshelger och utbildning för församlingsledare. Gården öppnar även upp för en stor loppmarknad konst och hantverksdagar, gåsmiddag, julmarknad, julbord och julfirande.

Vi erbjuder stor variation i val av standard och kan därmed skräddarsy något i just er prisklass. Våra 155 bäddar sträcker sig från hotellstandard till lägerboende i flerbäddsrum och här finns också möjlighet till självhushåll för den som önskar. Köket serverar allt från husmanskost till bröllopsmiddagar som avnjuts i festlokaler med utsikt över Åsljungasjön. Vi erbjuder även catering till fest och vardag. Anläggningen är alkohol-, rök- och drogfri.

Den sagolika omgivningen vid skog och sjö med närhet till Skåneleden och andra vandringsleder bjuder på naturupplevelser i form av orientering, bad, kanotpaddling, fiske och mycket mer.

En fräsch, kristen gård med stora möjligheter i en underbar natur, kort och gott.


 

 

Kurs, konferens, läger

Flexibla miljöer med olika standard, både utomhus och inomhus, gör att vi kan skräddarsy paket just för ert arrangemang, oavsett om det gäller en endagskurs, en större konferens med övernattning eller ett läger. Vi har 155 bäddar i tre olika hus och konferensmöjligheter för upp till 125 personer. En del av våra konferenslokaler är utrustade med wi-fi och hörslinga. Kontakta oss så hittar vi tillsammans möjligheter för era önskemål och prisklass.

Dagskonferens
I priset ingår kaffe med smörgåsbulle, middag med dessert, fika med hembakad kaka. Frukt vatten, godis och lokaler. Pris: 380 kr + moms

Konferensmaterial: Whiteboard, dataprojektor, tv/dvd, blädderblock, trådlöst internet, hörslinga.

Vi lämnar gärna offert vid konferens med övernattning. Logi finns i enkel- och dubbelrum inkl. wc/dusch eller wc/dusch i korridor. Pris från 950 kr + moms.

EFS-gården Åsljunga berikar både kropp och själ. Här finns en kreativ och avstressande miljö och naturupplevelser runt knuten året om.

 

 

Kök & catering

Vårt kök kan servera allt från husmanskost till bröllopsmiddagar. Våra festlokaler har utsikt över Åsljungasjön och matsalen har plats för 125 personer. Vi erbjuder även catering till fest och vardag.

Middag med salladsbuffé, dessert och kaffe, måltidsdryck.
Måndag - fredag     125 kr     Lördag - söndag     125 - 150 kr

Busslunch: Sallad, varmrätt, kaffe och kaka, inkl. lättöl och vatten.     120 kr

Festmenyer - 3 rätters från 450 kr

Catering av bufféer, smörgåstårtor, pajer, sallader,tårtor m.m.

Tårta från 30 kr/pers.  
Hämta Cateringfoldern 2019 här!

Vi instämmer i det skånska uttrycket "Go mad och möed mad, och mad i rättan tid".

 

Omgivning & utflyktsmål

EFS-gården Åsljunga är tillgängligt och avskilt på samma gång. Med bara tio minuters bilfärd till E4:an, men med djup bokskog och natur alldeles intill husknuten. I direkt anknytning till gården finns grillplatser, naturlekplats, beachvolley- och fotbollsplan och stora gräsytor. Från den egna bryggan vid huvudbyggnaden kan Åsljungasjön nyttjas för bad, fiske, kanotpaddling och båtturer. Tvärs över sjön inom gångavstånd finns dessutom en större badplats med hopptorn. Skogen bjuder förutom rofyllda gläntor även på bär- och svampplockning, djurliv och strövområden. Dessutom är det nära både till Skåneleden och till cykelleder. Härifrån nås även mängder av utflyktsmål.

EFS-gården Åsljunga med dess omgivning upplevs bäst året om.